• 1400/08/22 - 14:41
  • تعداد بازدید خبر : 205
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

با افزایش آگاهی، مقاومت میکروبی را متوقف کنید

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت هفته  آگاه سازی  در مورد مقاومت میکروبی بیان کرد:

آنتی بیوتیک ها داروهای قدرتمندی هستند که میکروارگانیسم ها را از بین می برند و یا مانع رشد و تکثیر آن ها می شوند کشف آنتی بیوتیک یکی از پیشرفتهای مهم در تاریخ سلامت بشر است که منجر به کاهش درد و رنج ناشی از بیماری و حفظ زندگی انسان ها شده است.

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو گیلان،دکتر سید مهدی موسوی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد:

آنتی بیوتیک ها به دلیل استفاده نا به جا و بیش از اندازه در حال از دست دادن اثربخشی خود هستند و در بسیاری از موارد نیاز به مصرف آن ها نیست. همیشه قبل از مصرف آنتی بیوتیک ها با پزشک یا داروساز مشورت کنید. منظور از مقاومت میکروبی این است که، آنتی بیوتیک ها از طریق مقابله با عوامل بیماریزا باعث بقای زندگی ما می شوند، اما گاهی بعضی از باکتری ها آنقدر قوی می شوند که می توانند مقابل این آنتی بیوتیک ها مقاومت کنند و درنتیجه، این داروها بخوبی عمل نمی کنند؛ این، همان مقاومت آنتی بیوتیکی است. در این حالت، انواع قوی تر باکتری ها کشته یا متوقف نمی شوند، بلکه می مانند، رشد می کنند و گسترش می یابند. این بار، دیگر، باکتری ها سخت تر کشته یا متوقف می شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود، دلایل مختلفی در بروز مقاومت میکروبی موثر هستند نظیر استفاده ی گسترده و بی رویه آنتی بیوتیک‌ها توسط انسان، استفاده از آنتی بیوتیک‌ها در درمان عفونتهای ویروسی، کامل نکردن دوره ی درمانی آنتی بیوتیکی، استفاده از رژیم های درمانی تک دارویی به جای چند دارویی، فقدان تست های تشخیصی سریع جهت تعیین عوامل عفونت و استفاده ی نا به جای آنتی بیوتیک‌ها به عنوان مکمل های غذایی در صنعت دامپروری (صنعت پرورش آبزیان، دامداری) و کشاورزی، مقاومت های آنتی بیوتیکی به سرعت گسترش یافته است. در صورت عدم کنترل و گسترش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی، با افزایش گونه های باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک و افزایش شکست درمانی در زمینه درمان عفونت با میکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک رو برو میشویم که این امر خود منجر به طولانی شدن دوره ی بیماری و به موازات آن افزایش احتمال انتقال بیماری به سایر افراد جامعه، افزایش طول مدت زمان بستری در بیمارستان، افزایش نیاز به داروهایی گران تر و در عین حال با عوارض بیشتر برای درمان و افزایش خطر مرگ و میر بیماران میشود.
 معاون غذا و دارو اشاره کرد به منظور پیشگیری در برابر مقاومت میکروبی توجه به نکات ذیل ضروری است:

  • آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا جایگاهی ندارند. آنتی بیوتیک ها در عفونت های باکتریال موثرند و در عفونت های ویروسی، سبب بهتر شدن علائم یا مانع از انتقال بیماری به دیگران نمی شوند.
  • از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها جدا خودداری کرده و بدون تجویز پزشک، هیچ آنتی بیوتیکی مصرف نکنید. تشخیص عامل بیماری و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک را بر عهده پزشک بگذارید و او را برای تجویز آنتی بیوتیک تحت فشار قرار ندهید. در عوض، با پزشک تان در مورد راه های کاهش علائم آزاردهنده بیماری مشورت کنید.
  • آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک را طبق دستور او در مدت و ساعات معین مصرف کنید. آنتی بیوتیک زمانی موثر است که به طور منظم مصرف شود. هرگز مصرف آنتی بیوتیک را پس از مدت کوتاهی از آغاز درمان و یا زمانی که احساس می کنید بهتر شده اید قطع نکنید. کامل کردن دورۀ درمان برای از بین رفتن تمام باکتری ها ضروری است.  
  • آنتی بیوتیک ها را فقط با نسخه پزشک از داروخانه تهیه کنید و پیشنهاد دیگران را برای مصرف، نادیده بگیرید.
  • آنتی بیوتیک های خود را هرگز به دیگران پیشنهاد نکنید حتی اگر علائم شما یکسان باشد، زیرا ممکن است آن دارو برای بیماری آنها مناسب نباشد. پیشنهاد شما ممکن است درمان بیماری فرد را به تاخیر انداخته و باعث ایجاد باکتری های مقاوم شود.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 79266
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/08/22 14:41