• 1400/05/14 - 13:01
  • تعداد بازدید خبر : 125
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

توصیه هایی در خصوص نحوه مصرف داروها به روزه داران در ماه مبارک رمضان

ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و قبولی طاعات و عبادات هموطنان گرامی، توجه شما را به توصیه هایی در خصوص نحوه مصرف داروها در ضمن روزه داری جلب می نماییم:

1- روزه دار عزیز، چناچه مبتلا به بیماری خاصی هستید که مجبور به مصرف دارو در ایام ماه مبارک رمضان می باشید، قبل از هر چیز با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

2- بارداری، شیردهی و برخی از بیماریها مانند دیابت، فشار خون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای گوارشی( معده و دوازدهه)، اختلالات کلیوی، بیماری های اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که پیش از اقدام به روزه داری، نیاز به مشورت با پزشک معالج دارند.

3- در زمان روزه داری هیچگاه وعده های دارو را خودسرانه حذف و یا به زمان دیگری موکول ننماید. این عمل سبب اختلال در روند درمان می گردد. مصرف بسیاری از داروها را می توان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل نمود.

4- اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف بموقع آنها در زمان معین دارد. در ایام روزه داری خودسرانه نوبت داروی خود را قطع ننمایید.

5- بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک تحت بررسی قرار گیرند. بیماران باید از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقادخون و بررسی کلی وضعیت بیوشیمی خون بررسی گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک تعیین گردد.

6-هم بیماران و هم خانواده مبتلا به دیابت باید در رابطه با خطرات احتمالی تهدید کننده بیمار در ایام روزه داری مورد مشاوره قرار گیرند. همچنین در مورد علائم افزایش و کاهش قند خون، اندازه گیری قندخون،تنظیم وعده های غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک باید آموزش لازم را دریافت کنند. علاوه بر این، روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل باید به همراه بیمار آموزش داده شود.

7- برخی از داروها نیز به شکل آهسته رهش در بازار دارویی موجود می باشند. در مورد این داروها بجای مصرف سه تا چهار بار در روز، پزشک می تواند داروی آهسته رهش که یکبار در روز تجویز میشود را توصیه نماید.

8-مصرف خودسرانه قرصهای ضد بارداری ترکیبی جهت قطع خونریزی دوران قاعدگی و کامل کردن روزه در ماه رمضان، منجر به اختلال در چرخه هورمونی میشود و تبعات خطرناکی مانند اشکالات انعقادیو ایجاد لخته در عروق ادامهای تحتانی و حتی عروق مغزی را در پی دارد.

9-در صورتی که دارو لازم است با معده خالی مصرف شود، بهترین زمان مصرف یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد افطار می باشد.


  • گروه خبری : اخبار اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر
  • کد خبر : 26880
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/03/08 13:01