• 1396/07/22 - 09:34
  • تعداد بازدید خبر : 35
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
با حضور رییس سازمان غذا و دارو:

نشست روز جهانی غذا در رشت برگزار شد

نشست روز جهانی غذا، با حضور ریاست سازمان غذا دارو کشور، ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان و جمعی از مدیران و مسوولین سازمان های مرتبط و مدیران صنایع غذایی برتر استان، در رشت برگزار شد.

ه گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ در این نشست ضمن برپایی صبحانه سلامت از سوی معاونت غذا داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، پتانسیل ها و ظرفیت های استان در صنایع غذایی مد نظر حاضران قرار گرفت و طی آن از ده واحد برتر تولید غذا گیلان که در ارزیابی های به عمل آمده محصولات آنها دارای سطح کیفی و ایمنی بالایی بود تقدیر شد. در این زمینه، از شرکت صنایع لبنی پگاه، نادری، نادی، نوشین فرد، آرد تجارت رودسر، گیلان سویا، غذایی لویه، چای رفاه لاهیجان، سیبون و کامپوره خزر به عنوان ده واحد برتر غذایی یاد شد. همچنین، مسوولین فنی دو واحد صنعتی زمزم و تافته آرین نیز بر اساس ارزیابی های به عمل آمده بالاترین کیفیت فنی را از آن خود کردند.


در نشست روز جهانی غذا، مدیران و نمایندگانی از استانداری گیلان، اداره کل آموزش و پرورش، صدا و سیمای گیلان، صنعت، معدن و تجارت، اداره کل ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب، دامپزشکی، اداره کل استاندارد، نیروی انتظامی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهزیستی گیلان، حضور داشتند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این مراسم، مهمترین رسالت دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت را حفظ و ارتقا سلامت جامعه عنوان کرد و افزود: متوسط عمر مود انتظار گیلانی ها در شروع انقلاب، 54 سال بود اما در زمان حاضر به 74 سال رسیده است.


وی با بیان این که افزایش عمر موجب شده تا یک سری از بیماری ها پا به عرصه بگذارند، افزود: در گذشته بیماری های واگیر از جمله طاعون، سل و جذام قربانیان زیادی از انسانها می گرفت اما با پیشرفت های علمی امروز این بیمار یها به نحوی مهار شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان خاطر نشان کرد: اما امروز با توجه به افزایش طول عمر و تغییر سبک زندگی مردم و تغییر ذائقه آنان به سمت غذاهای چرب تر، شیرین تر و پرکالری بیماری های غیرواگیر مطرح است. وی اظهار داشت: امروز شیوه تغذیه نامناسب زمینه سازی برای بروز بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها است که همه ما باید برای پیشگیری از بروز این بیمارهای ها به سبک زندگی توجه جدی داشته باشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان اضافه کرد: همانطوری که بشر توانست بیماری های واگیر را کنترل کند، مطمئنا با عزم، کسب اطلاعات و گسترش دانش خواهد توانست بیمارهای غیرواگیر را نیز تحت کنترل قرار دهد.


وی افزایش سطح آگاهی مردم را در ارتقاء سلامت در جامعه بسیار مهم دانست و یادآور شد: رسانه ها در کنار دست اندرکاران متولی سلامت با اطلاع رسانی از شیوه های درست تغذیه ای و سبک زندگی نقش مهمی در کنترل بیماری های غیرواگیر دارند.


دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک با بیان این که امروزه بیماری های غیر واگیر، مهمترین تهدید کننده سلامت جامعه است، افزود: بشر دوران پر تلاطمی را پشت سر گذاشته است و اگرچه امروزه بیماری هایی همچون سیل، وبا و... با پیشرفت علم مهار و خاتمه یافته است و اما آن چه امروز نصیب انسان شده، افزایش طول عمر است و این امر نیز موجب شد بیماری های دیگر، پابه عرصه بگذارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که نظارت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص این امر باید دقیق تر باشد، گفت: کیفیت مطلوب محصولات غذایی و نظارت بر رعایت مسایل بهداشتی جز مسوولیت متولیان سلامت است که با رویکرد جدید وزارت بهداشت و بر اساس رسالت دانشگاه های علوم پزشکی کشور باید در این زمینه، برنامه ریزی شود.

دکتر یوسف زاده چابک در پایان یادآور شد : معاونت غذاو دارو دانشگاه یکی از مهمترین رسالت آن برنامه ریزی در این خصوص است و در این زمینه نیازمند همکاری تولید کنندگان مواد غذایی است تا با در اختیار گذاشتن محصولات غذایی سالم به مردم، سلامت آنها را تامین کنیم.

در ادامه مهندس احمدی پور- معاون سیاسی اجتماعی استان گیلان نیز غذا را پس از اکسیژن اولین نیاز بشر عنوان کرد و افزود: تامین غذا، یکی از عوامل اصلی امنیت در جامعه است و نکته دوم، کیفیت زندگی می باشد. بحث غذا هم در کیفیت زندگی و هم در پرورش انسان نقش دارد.

رییس کار گروه سلامت استان با اشاره به آماری از مرکز تولید محصولات غذایی در گیلان، گفت: ما در استان ظرفیت افزایش تولید محصولات غذایی را داریم. وی از راتون ( کشت دوم برنج) به عنوان محصول ارگانیک گیلان نام برد و در این خصوص، حمایت و بالابردن توان کشاورزان را بر اساس یک عزم ملی، خواستار شد.

مهندس احمدی پور با بیان این که در تولید چای گیلان هیچ گونه سمومی بکار نمی رود، گفت: متاسفانه در این خصوص هیچ تبلیغی صورت نمی گیرد. وی با تاکید بر این که گیلان می تواند یکی از استان های اصلی تامین کننده و تدوین کننده امنیت غذایی کشور هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت باشد، گفت: در خصوص بحث امنیت غذایی، لازم است سازمان غذا و دارو کشور نظارت داشته باشد.

رییس کار گروه سلامت استان در پایان با بیان این مطلب که گیلان در صنعت کشاورزی، دارای پتانسیل های بالایی است، عزم ملی حمایت از این بخش را رییس غذا و دارو وزارت بهداشت خواستار شد.

انتهای پیام /


  • گروه خبری : اخبار اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر
  • کد خبر : 30422
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/07/22 09:34