• 1401/09/26 - 15:11
  • تعداد بازدید خبر : 93
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

چرایی کمبود اسپری‌های تنفسی/ قیمت‌گذاری جدید برای برخی داروها

مشاور رسانه‌ای سازمان غذا و دارو با اشاره به چرایی کمبود اسپری‌های تنفسی، آخرین وضعیت بازار دارویی کشور را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو و به نقل ازایفدانا، سجاد اسماعیلی گفت: افزایش قیمتی که در کمیسیون قیمت‌گذاری سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد بر اساس مستندات ارائه شده شرکت دارویی است که در آن اثبات کرده‌اند قیمت تولید نهایی با قیمت کنونی دارو همخوانی نداشته و عملاً قیمتی که بر روی دارو درج شده، کمتر از قیمت تمام شده دارو است. سازمان غذا و دارو بر اساس بررسی مستندات یک قیمت مورد توافق را در کمیسیون قیمت‌گذاری مطرح کرده و اعضای کمیسیون این قیمت جدید دارو را تصویب می‌کند.
 
وی افزود: پس از تصویب کمیسیون، قیمت جدید به شرکت تولیدکننده و سازمان‌های بیمه جهت پوشش بیمه‌ای دارو با قیمت جدید اعلام می‌شود. تعاملات سازمان غذا دارو با شورای عالی بیمه وجود دارد و نمایندگان این شورا نیز در کمیسیون قیمت گذاری دارو حضور پیدا می‌کنند. این تعاملات بیشتر شده و موجب سرعت گرفتن به روز رسانی قیمت‌ها در سایت شرکت‌های بیمه شده است.
 
مشاور رسانه‌ای سازمان غذا و دارو با تأکید اینکه خط قرمز سازمان غذا و دارو افزایش پرداختی از جیب مردم است، گفت: با وجود قیمت‌گذاری جدید و افزایش قیمت برخی از داروها تغییری در پرداخت از جیب مردم رخ نخواهد داد. چنانچه قیمت دارو افزایش پیدا کند این افزایش برای مردم نبوده و بیماران درصورت مراجعه با نسخه پزشک به داروخانه‌ها افزایش قیمتی را متحمل نخواهند شد و با همان قیمت قبل دارو را دریافت می‌کنند.
 
وی همچنین در مورد تعداد داروهایی که مشمول قیمت‌گذاری جدید می‌شوند نیز گفت: در حال حاضر نمی‌توان آمار دقیقی از اقلام دارویی که مشمول افزایش قیمت می‌شوند ارائه داد با توجه به بالا پایین شدن هزینه‌های ریالی تولید به صورت کلی شرکت‌ها درخواست تغییر قیمت را ارائه داده‌اند که برخی از این درخواست‌ها قبول خواهند شد برخی نیز قبول نمی‌شوند.
دکتر اسماعیلی افزود: درخواست افزایش قیمت محصولات شرکت‌هایی که پذیرفته شده‌اند بر اساس محاسباتی است که در کمیسیون قیمت‌گذاری دارو مطرح می‌شود و مورد تصویب اعضای کمیسیون قرار می گیرد.
 
وی عنوان کرد: داروها در دسته بندی‌های متعدد قرار می‌گیرند و داروهای اخیر که اسامی آنها در لیست افزایش قیمت دارو منتشر شد است بیشتر در حوزه آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها بودند و با توجه به روزرسانی که در سایت شرکت‌های بیمه انجام شده، هزینه جدیدی برای بیمار دارای نسخه در پی نخواهند داشت.
 
اشباع بازار دارویی از اسپری‌ها و کورتن‌های تنفسی تا تا یک هفته آینده
مشاور رسانه‌ای سازمان غذا و دارو در مورد کمبود اسپری‌ها و کورتن‌های تنفسی اظهار کرد: اسپری های تنفسی با توجه به اینکه فرمولاسیون‌های متفاوتی دارند بر همین اساس در دسته‌های متعدد قرار می‌گیرند، اسپری‌های کورتنی نیز با توجه به اثری که بر وضعیت تنفسی بیمار می‌گذارند نیز متعدد هستند و از ۴۵ روز قبل ما در حوزه اسپری‌های تنفسی به ویژه سالبوتامول دچار مشکل شدیم و در برخی اسپری‌های کورتنی تکی مانند فلوتیکازون مشکل داشتیم.
 
وی تصریح کرد: کمبودی در تامین اسپری‌های ترکیبی مانند سالبوتامول_ فلوتیکازون هیچ مشکلی نداشته و نداریم و در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده به صورت سه شیفت کاری در حال تولید سالبوتامول هستند.
 
دکتر اسماعیلی به تشریح مشکلات تامین اسپری‌های تنفسی پرداخت و گفت: این شرکت‌ها به دلیل مشکلاتی که در حوزه قطعات دستگاه‌های تولید داشتند در زمینه تولید این اسپری‌ها دچار مشکل شدند با این حال این مشکلات رفع و اکنون شرکت‌ها به چرخه تولید این اسپری‌ها بازگشته‌اند.
وی افزود: واردات اسپری‌های تنفسی در دستور کار قرار داده‌ایم تا اگر بازار دارویی نتوانست با تولید داخل اشباع شود از طریق واردات این کار انجام ‌شود و طبق گزارشات دریافتی از داروخانه‌ها، کمبودی در حوزه سالبوتامول نداریم و بیشتر فلوتیکازول است که دچار کمبود است که برنامه واردات آن از سی روز قبل گذاشته شده و به صورت مستمر در حال واردات است و امیدواریم تا یک هفته آینده اشباع این دارو در بازار محقق شود.
 
مشکلی در زمینه کمبود آنتی‌بیوتیک کودکان نداریم
مشاور رسانه‌ای سازمان غذا و دارو در مورد آخرین وضعیت آنتی‌بیوتیک‌های کودکان در کشور نیز اظهار کرد: تقریبا از دو هفته پیش وضعیت آنتی‌بیوتیک‌ها روبه بهبود است و موجودی این دارو قابل قبول شده و درحال رسیدن به سطح اشباع است و در حال حاضر مشکلی در زمینه کمبود آنتی‌بیوتیک نداریم.
 
وی در مورد عدم پرداخت تسهیلات بانکی به شرکت‌های دارویی برای جبران کمبود نقدینگی آنها اظهار کرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و ابلاغ به بانک مرکزی قرار شد ۱۵ هزار میلیارد تومان به شرکت‌ها داده شود برخی از بانک‌های عامل در این رابطه همکاری نکرده و همکاری سایر بانک‌ها نیز بسیار کند است.
 
دکتر اسماعیلی تصریح کرد: مسئولین سازمان غذا و دارو برای جلوگیری از بروز مشکل در شرکت‌ها، هر روز پیگیر پرداخت این تسهیلات از بانک مرکزی است تا هرچه زودتر نقدینگی این شرکت‌ها تأمین شده و بتوانند مواد مورد نیاز برای تولید دارو را داشته تا در حوزه تولید دارو دچار مشکل نشویم.

کمبودی در تجهیزات پزشکی نداریم
وی در رابطه با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها گفت: از حدود یک سال گذشته بیمه تأمین اجتماعی پرداختی به بیمارستان‌ها نداشته و به دلیل عدم نقدینگی بیمارستان‌ها پولی برای خرید تجهیزات پزشکی ندارند و درواقع تجهیزات وجود داشته و کمبودی در این زمینه نداریم.
 
 
این مقام سازمان غذا و دارو در رابطه با نگرانی‌ها در مورد سرنوشت طرح دارویار اظهار کرد: طرح دارویار یک طرح ملی و مورد حمایت رئیس جمهور است و وزارت بهداشت نیز به عنوان متولی سلامت کشور پیگیر این موضوع است تا اجزای این طرح که باید همکاری کنند در مسیر این همکاری قرار بگیرند.
وی افزود: برخی از نهادها مانند بانک مرکزی در حوزه تسهیلات و وزارت اقتصاد در حوزه گمرکات تأخیرهایی دارند و متأسفانه همکاری خوبی صورت نمی‌گیرد با این حال طرح دارویار مورد حمایت شخص رئیس جمهور بوده و در حال پیگیری تأمین منابع مالی آن هستیم و با توجه به یکدستی که در مدیریت کلان کشور نسبت به این طرح وجود دارد امید به استمرار و موفقیت این طرح هم بسیار زیاد است.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 97228
کلمات کلیدی
شیوا نوشاد کامران
خبرنگار

شیوا نوشاد کامران

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/09/26 15:11