اجرای برنامه پایش و ارزیابی برنامه های پیشنیازی واحدهای تولیدی خوراکی و آشامیدنی تحت پوشش معاونت غذا و دارو
مدیر اداره نظارت بر موادغذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو گیلان از اجرای برنامه پایش و ارزیابی برنامه های پیشنیازی (PRPs) واحدهای تولیدی خوراکی و آشامیدنی با هدف رتبه بندی واحدهای تولیدکننده به صورت سالانه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ مهندس علیرضا نجفی- مدیر اداره نظارت بر موادغذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی در این خصوص اظهار داشت:برنامه پایش و ارزیابی واحدهای تولیدی با هدف ارزیابی میزان ریسک پذیری و اطمینان از فراهم بودن شرایط فنی و بهداشتی برای تولید فراورده های سالم و ایمن به صورت سالانه توسط کارشناسان نظارت بر موادغذایی و بهداشتی در سامانه audit انجام می شود.
وی در خصوص نحوه اجرای برنامه PRPs گفت: سازمان غذا و دارو به منظور ارزیابی و درجه بندی واحدهای تولیدی مواد غذایی، چک لیست ارزیابی برنامه های پیش نیازی (PRPs) واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی را طراحی و اجرا نموده است. امتیاز این چک لیست مبنای صدور پروانه بهداشتی ظرفیت خالی، مدت زمان اعتبار تمدید پروانه های ساخت، صدور مجوزهای FSMS و بسیاری دیگر از الزامات سازمان غذا و دارو است. این چک لیست تلفیقی از الزامات زیر ساختی و مستندسازی مرتبط با اصول ایمنی مواد غذایی است.
مهندس نجفی در پایان افزود: چک لیست برنامه های پیش نیازی واحدهای تولیدی خوراکی و آشامیدنی ابتدا توسط مسئولین فنی واحدهای تولیدی تکمیل شده سپس کارشناسان معاونت غذا و دارو خوداظهاری انجام شده را صحت سنجی و امتیازدهی می کنند و با توجه به بخش نامه های سازمان غذا و دارو و بر اساس امتیاز PRPS مکتسبه در سامانه audit کارخانه های موادغذایی و آشامیدنی رتبه بندی می شوند، همچنین امتیاز ارزیابی برنامه پیشنیازی(PRPs) هر واحد تولیدی به صورت سالیانه می بایست به میزان 20 درصد ارتقاء یابد.
لازم به ذکر است برنامه های پیش نیازی یا Prerequisite programs که به اختصار PRPs گفته می شود شرایط پایه ای و زیرساختی برای ایجاد و حفظ محیط بهداشتی در واحدهای تولیدی مواد غذایی است که پیش زمینه استقرار سیستمهای ایمنی مواد غذایی در جهت تولید محصولات سالم و بهداشتی است.
نظر دهید