معاون غذاودارو گیلان گفت
آلوده بودن شیرها تکذیب می شود
معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: مردم نگران نباشند شیرهای تولیدی در گیلان به سم آفلاتوکسین آلوده نیستند.
دکتر سرودی معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیرامون اخبار منتشر شده در خصوص خطر وجود آفلاتوکسین در شیر های تولیدی کارخانجات صنعتی کشور اظهار داشت :
آفلاتوکسین ها متابولیت هایی هستند که توسط گروهی از
کپک ها تولید می شوند و می توانند زمینه ساز خطرات جدی برای سلامت انسان باشند.
وجود آفلاتوکسین در محصولات لبنی در سراسر
دنیا امری اجتناب ناپذیر می باشد. در کشور مانیز میانگین وجود آفلاتوکسین در شیر و سایر فرآورده های
لبنی در محدوده استاندارد بوده و حتی نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر در سطح پایین
تری می باشد . نظر به اینکه در بررسی هر موضوعی با توجه به تمام جوانب موجود می بایست
به قضاوت نشست و با توجه به سرانه مصرف پایین شیر و فرآورده های لبنی در ایران
نسبت به حد نرمال استانداردهای جهانی و تاثیرات سوء ناشی از مصرف پایین این
فرآورده ها، نظیر افزایش احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن
در جامعه اکیدا" توصیه می شود مردم شیر را از سبد غذایی خانوار حذف ننمایند.
وی افزود: تشدید نظارت بر واحد های لبنی از طریق کارشناسان تخصصی حوزه نظارت بر مواد غذایی در سراسر استان به طور مستمر و براساس ضوابط فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو انجام می پذیرد. کارخانجات لبنی با وجود مسئولین فنی، آزمایشگاه مجهز و نظارت های مستمر معاونت های غذا ودارو و سایر سازمانهای نظارتی در سراسر کشور به مراتب محصولات سالم تر و ایمن تری را نسبت به مراکز سنتی توزیع فرآورده های لبنی عرضه می نمایند.در پایان خاطر نشان کرد: در طرح کنترل PMS از شیرهای موجود در بازار نمونه برداری و پس از انجام آزمایشات موردی از افلاتوکسین مشاهده نشد.
نظر دهید