• 1396/03/16 - 13:00
  • تعداد بازدید خبر : 37
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
سرپرست واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو در توصیه به روزه داران:

خودسرانه اقدام به کاهش یا تغییر زمان مصرف دارو نکنید

خبرنگار پایگاه خبری سازمان غذا و دارو از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مصاحبه با دکتر جواد محمدزاده سرپرست واحد تحقیق و توسعه معاونت در خصوص نحوه مصرف داروها و روزه داری در ماه مبارک رمضان نکاتی را عنوان نمود.

خبرنگار پایگاه خبری سازمان غذا و دارو از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مصاحبه با دکتر جواد محمدزاده سرپرست واحد تحقیق و توسعه معاونت در خصوص نحوه مصرف داروها و روزه داری در ماه مبارک رمضان عنوان نمود که در بارداری و شیردهی و برخی بیماری ها نظیر دیابت، فشار خون،یبوست، روده تحریک پذیر، بیماری های اعصاب و روان، آسم، زخم های گوارشی، لازم است که حتما قبل از روزه داری با پزشک معالج مشورت شود. بیماران نباید خودسرانه اقدام به کاهش یا تغییر زمان مصرف دارو نمایند چرا که ممکن است عدم رعایت این قوانین منجر به عدم اثر بخشی دارو، بروز عوارض جانبی و حتی تشدید بیماری ( خطر حملات آسمی و بازگشت حملات تشنجی) شود.

وی در پاسخ به این سوال که روزه داری بر اثربخشی تمامی داروها اثر می گذارد یا خیر؟ گفت: خیر. بر اساس مطالعات انجام شده روزه داری بر اثربخشی داروهای ضد فشار خون و ضد انعقاد خون تاثیری ندارد.البته گاهی اوقات لازم است در مورد داروهای مدر تنظیم دوز داروها توسط پزشک معالج صورت گیرد.

سرپرست واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو در زمینه قابلبیت تغییر تعداد دفعات و نحوه مصرف داروها در ماه مبارک رمضان بیان کرد: در مورد برخی از داروهای ضد التهاب که قابلیت مصرف دوبار در روز را دارند، مصرف این داروها را می توان با توصیه پزشک یا داروساز به زمان افطار یا سحر موکول کرد. می توان به جای مصرف سه تا چهار بار در روز ازداروهای آهسته رهش ( شکل دارویی که ماده دارویی را به صورت تدریجی و در مدت معینی آزاد می کنند) با دفعات تجویز کمتر استفاده نمود. برای مثال متفورمین که داروی کاهنده قند خون در بیماران دیابتی می باشد به جای آن که در چندین نوبت در طی روز مصرف گردد با استفاده از فرمولاسیون های اهسته رهش قابلیت استفاده یک بار در روز را دارد. بر اساس تجویز پزشک در صورت دسترسی می توان به جای اشکال دارویی خوراکی از اشکال غیر خوراکی استفاده نمود. برای مثال به جای استفاده از تربینافاین ( در درمان عفونت های قارچی ناخن و پوست) به صورت قرص از کرم یا لوسیون آن استفاده نمود.

آقای دکتر در این ماه مبارک برخی از بانوان به منظور کامل کردن مدت روزه داری خود اقدام به مصرف قرصهای ضد بارداری ترکیبی نظیر LD جهت قطع خونریزی در دوران قاعدگی می نمایند. نظر شما در این باره چیست؟ مصرف قرصهای ضد بارداری ترکیبی علاوه بر ایجاد اختلال در چرخه هورمونی تبعات خطرناکی مانند مشکلات انعقادی، ایجاد لخته در عروق اندامهای تحتانی و حتی عروق مغزی به دنبال خواهد داشت. شیوع این عارضه با سن رابطه مستقیم دارد و برای بانوان به خصوص در سنین بالای 35 سال که بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف دارو می کنند بسیار جدی است. دکتر جواد محمدزاده در خاتمه سخنان خود اظهر داشت: در تمامی بیماران دیابتی، تنظیم و کنترل مرتب قند خون در این ماه حائض اهمیت است.شهروندان گرامی در صورت مصرف دارو در ماه مبارک رمضان بهتر است قبل از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود مشورت نمایند و از مصرف خودسرانه یا تغییر زمان مصرف داروها بپرهیزند، به خصوص بیماران دیابتی که در صورت روزه داری باید به صورت منظم نسبت به تنظیم و کنترل قند خون خود اقدام نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر
  • کد خبر : 27050
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/03/16 13:00