سخنرانی در همایش ایده شو دانشگاه گیلان به مناسبت روز جهانی غذا
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو به مناسبت روز جهانی غذا در تالار حکمت دانشگاه گیلان سخنرانی نمود
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ مهندس
سارا اقبالی اصل- کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو، روز چهارشنبه بیست
و چهارم مهرماه سال جاری، به مناسبت روز جهانی غذا در تالار حکمت دانشگاه گیلان سخنانی
را در خصوص اینکه در کشور ما نیز سالانه همزمان با روز جهانی غذا در سراسر دنیا، ویژه
برنامه های سراسری بر اساس برنامه های سازمان غذا و دارو برگزار میشود که برنامه های
امسال با عنوان ملی "اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت" و با محوریت
هفت اصل می باشد، ارائه نمود.
مهندس اقبالی این هفت اصل رابا عناوین کاهش قند و نمک و چربی محصولات
غذایی و آشامیدنی، نشانگر رنگی تغذیه در راستای ارتقای دانش مصرف کننده، نشان ایمنی
و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در حوزه غذا،
برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند
و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا عنوان کرد.
کارشناس نظارت بر مواد غدایی معاونت غذا و دارو گفت: از این هفت اصل به
اختصار به مواردی درخصوص نشانگر های تغذیه ای می پردازیم. در واقع این نشانگرها به
منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف جامعه بر روی برچسب محصولات خوراکی
تدوین شده است و هدف از نشانگر های رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویژگی
های تغذیه ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی و نیاز های شخصی، انتخاب آگاهانه
داشته باشد.
مهندس اقبالی در ادامه بیان کرد: اینکه چربی، قند و نمک سه ماده ایست که مصرف زیادشان
بیماری زا می باشد در نتیجه در چراغ راهنمای تغذیه ای به عنوان شاخص انتخاب شده و این
نشانگر ها در سه رنگ سبز، زرد و قرمز روی محصول درج می شوند. رنگ قرمزنشان دهنده مقدار
بالای ترکیب مورد نظر ( مثلا چربی ترانس یا نمک)، رنگ زرد نشان دهنده مقدار متوسط و
رنگ سبز هم نشان دهنده مقدار کمی از ترکیب مورد نظر می باشد و درصورت اینکه نشانگر
های سبز یک محصول غذایی بیشتر و نشانگر های زرد و قرمز آن کمتر باشند، بدان معناست
که آن محصول سالم تر است
نظر دهید