• 1402/11/10 - 10:47
  • تعداد بازدید خبر : 54
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

اجرای برنامه پایش و ارزیابی برنامه های پیشنیازی واحدهای تولیدی خوراکی و آشامیدنی تحت پوشش معاونت غذا و دارو

مدیر اداره نظارت بر موادغذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو گیلان از اجرای برنامه پایش و ارزیابی برنامه های پیشنیازی (PRPs) واحدهای تولیدی خوراکی و آشامیدنی با هدف رتبه بندی واحدهای تولیدکننده به صورت سالانه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ مهندس علیرضا نجفی- مدیر اداره نظارت بر موادغذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی در این خصوص اظهار داشت:در راستای ارتقا و بهبود شرایط تولید کارخانجات و با توجه به تاثیر مستقیم شرایط فنی و بهداشتی واحدهای تولیدکننده بر کیفیت محصولات تولیدی، برنامه های ارزیابی پیش نیازی واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی توسط کارشناسان اداره نظارت بر موادغذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در سامانه audit انجام می شود.

وی در خصوص نحوه اجرای برنامه PRPs گفت: سازمان غذا و دارو به منظور ارزیابی و درجه بندی واحدهای تولیدی مواد غذایی، چک لیست ارزیابی برنامه های پیش نیازی (PRPs) واحدهای تولیدی صنایع غذایی و آشامیدنی را طراحی و اجرا نموده است. امتیاز این چک لیست مبنای صدور پروانه بهداشتی ظرفیت خالی، مدت زمان اعتبار تمدید پروانه های ساخت، صدور مجوزهای FSMS و بسیاری دیگر از الزامات سازمان غذا و دارو است. این چک لیست تلفیقی از الزامات زیر ساختی و مستندسازی مرتبط با اصول ایمنی مواد غذایی است.

مهندس نجفی در پایان افزود: رعایت الزامات ساختمانی ، زیست محیطی و همچنین حسن اجرای ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی از مهمترین ملاک های ارزیابی است. لازم به ذکر است چک لیست برنامه های پیش نیازی واحدهای تولیدی خوراکی و آشامیدنی در اختیار تمامی واحدهای تولیدی تحت پوشش قرار گرفته که ابتدا توسط مسئول فنی واحد تولیدی تکمیل شده سپس توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو ،خوداظهاری انجام شده را صحت سنجی و امتیازدهی می کنند و با توجه به بخش نامه های سازمان غذا و دارو بر اساس امتیاز PRPS مکتسبه کارخانه های موادغذایی رتبه بندی می گردند.

لازم به ذکر است برنامه های پیش نیازی یا Prerequisite programs که به اختصار PRPsگفته می شود شرایط پایه ای و زیرساختی برای ایجاد و حفظ محیط بهداشتی در واحدهای تولیدی مواد غذایی است که پیش زمینه استقرار سیستم های ایمنی مواد غذایی در جهت تولید محصولات سالم و بهداشتی است.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 118290
کلمات کلیدی
شیوا نوشاد کامران
خبرنگار

شیوا نوشاد کامران

آخرین بروز رسانی : 1402/11/10 10:47