• 1396/10/18 - 14:25
  • تعداد بازدید خبر : 36
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
معاون غذا و دارو در گفتگو ویژه خبری شبکه باران:

نظارت مستمر / بهبود کیفیت گیاهان دارویی در عطاری های استان

معاون غذا و دارو دانشگاه گیلان: ۲۷۰ عطاری مجاز در سطح استان در حال فعالیت می باشند و معاونت غذا و دارو دانشگاه به طور مستمر از این واحدها بازدید می نماید.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر زهرا حصاری معاون غذا و دارو دانشگاه در گفتگو ویژه خبری شبکه استانی باران حضور یافت و در خصوص نحوه نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل در استان گفت: اداره نطارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل از مرداد سال ۹۶ با هدف نظارت بر نحوه عرضه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه اندازی شده است.

وی با اشاره به تفاوت گیاهان دارویی با داروهای گیاهی بیان داشت: عطاری ها مجاز به توزیع داروهای گیاهی و شیمیایی نبوده و حتی در خصوص گیاهان دارویی نیز تنها به صورت خشک شده و بدون ادعای درمانی حق فروش داشته و میزان بایست به این نکته توجه داشت که استفاده از داروهای گیاهی با تجویز پزشک توصیه می گردد و این نوع از داروها صرف گیاهی بودن به معنی بدون ضرر بودن آن ها نیست و امکان تداخل با سایر داروهای شیمیایی و حتی مواد غذایی وجود دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد تعداد عطاری های مجاز فعال در سطح استان خاطر نشان کرد: با توجه به استعلامی که از اتاق اصناف انجام شده است، ۲۷۰ عطاری مجاز در سطح استان در حال فعالیت می باشند و معاونت غذا و دارو دانشگاه به طور مستمر از این واحدها بازدید می نماید و به منظور نظارت و ساماندهی بهتر نیاز به تعامل با اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد. البته شهروندان عزیز می بایست در هنگام خرید گیاهان دارویی جهت اطمینان بیشتر به مراکز مجاز و دارای پروانه کسب مراجعه نمایند.

دکتر زهرا حصاری در خصوص استفاده از داروها و مکمل هایی که در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شود، اظهار نمود: اقلامی که دارای مجوزهای رسمی از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت بوده و در حال حاضر در داروخانه ها وجود دارد، مورد تایید می باشد و مصرف داروها و مکمل های بدون مجوزهای بهداشتی عوارض جانبی زیادی خواهند داشت و مصرف آن ها توصیه نمی گردد.

معاون غذا و دارو دانشگاه در پایان با تاکید بر توجه مصرف کنندگان در هنگام خرید به اصیل بودن کالاهای سلامت محور عنوان کرد: کالاهای سلامت محور تولید شده در داخل کشور دارای پروانه های بهداشتی بوده و انواع وارداتی آن ها در مبادی ورودی قانونی برچسب اصالت کالا دریافت می نمایند و با استعلام کد ۱۶ رقمی حک شده بر روی برچسب از سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ می توانند از سلامت کالا اطمینان حاصل نمایند.

انتهای پیام/


  • گروه خبری : اخبار اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر
  • کد خبر : 32644
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/10/18 14:25